3. natečaj “Branju prijazna občina” za leto 2019« Nazaj

Občine ponovno vabljene k prijavi na natečaj, ki poteka od Prešerna do Prešerna, od 8. februarja do 3. decembra.

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije so danes ponovno na svojih spletnih straneh objavili  javni natečaj, na katerem se bodo občine že tretjič potegovale za naziv Branju prijazna občina. Projekt je uspešno spodbudil občine – do sedaj jih je naziv pridobilo že 28, da so bolj aktivne pri sprejemanju programov in izvajanju ukrepov za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture. Javni natečaj bo odprt med 8. februarjem in 30. oktobrom 2019, podelitev nazivov ″Branju prijazna občina″ pa bo 3. decembra 2018. Dobre prakse bodo občine, ki so pridobile naziv, predstavile 25. marca 2019 na Ministrstvu za kulturo RS, kjer bodo zainteresirane občine pridobile tudi dodatne informacije za pripravo uspešne prijave na natečaj v letu 2019.

Branju prijazna občina 2019. Poziv občinam

Branju prijazna občina 2019. Sporočilo za medije